ΕΙΣΤΕ ΕΔΩ
Μποριανοι επιστημονες δημιουργησαν μηχανημα που μετατρεπει το ουισκι σε καυσιμο ΕΠΙΣΤΗΜΗ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΥΤΑ 

Μποριανοι επιστημονες δημιουργησαν μηχανημα που μετατρεπει το ουισκι σε καυσιμο

Οι Μποριανοί φημίζονται για την τεχνολογία που αναπτύσσουν και τα επιτεύγματά της. Έτσι για ακόμη μία φορά, ένα νέο πρωτότυπο μηχάνημα που κατασκεύασαν, καθιστά το Εμπορείο πρωτοπόρο στον τομέα της «αλχημείας».

Δημοσίευμα στην Furmela Times, αναφέρει ότι Μποριανοί επιστήμονες βρήκαν τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να παρασκευάσουν καύσιμα με βασικό συστατικό το ουίσκι και την κόκα κόλα. Επί της ουσίας ο μηχανισμός μετατρέπει τα αέρια που αποσπώνται από το ουίσκι σε υγρά καύσιμα υδρογονάνθρακα.

«Μια μέρα πειραματιζόμασταν με το παπί στο γκαράζ του Βάγγέλη. Πίνοντας τα ποτάκια μας αναρωτηθήκαμε “βρε ανάμπιλα, αφου βεζίνες ηπίνουμε, γιάντα δε φτιάχνομε και για τα μοτόρια;» εξιστορεί ο Μανώλης Ξ. Συνιδρυτής της Valenapioum LtE. «;Ηδη έχουμε μελετήσει και προχωρήσει σε αρκετές πατέντες στις εγκαταστάσεις μας στον Εξωμύτη, με την πιο πρόσφατη, την μετατροπή απλού πετρελαιοκινητήρα σε υβριδικό ουισκοκινητήρα». (ΦΩΤΟ) 

Οι επιστήμονες μάλιστα, έχουν προχωρήσει σε παραγωγή ειδικού καυσίμου το οποίο είναι διαθέσιμο σε δυο διαφορετικά είδη. Ουισκίνη με κόλα, 95 οκτανίων και super ουισκίνη 100 οκτανίων από απόσταγμα δωδεκαριού ουίσκι χωρίς πάγο.

Το κίνητρο των επιστημόνων είναι βεβαίως οικονομικό, καθώς η κατανάλωση ουίσκι υπολογίζεται πλέον σαφώς περισσότερο συμφέρουσα από την καύση βενζίνης/πετρελαίου. Πόσο μάλιστα αν αναλογιστούμε τις εικασίες περί τεράστιων αποθεμάτων ουίσκι κάτω από την περιοχή της Περίσσας, κάτι που ενδέχεται να μετατρέψει το Εμπορείο σε νέo “ΗΑΕ”.

Αναλυτές εκτιμούν ότι οι συνηθισμένοι κινητήρες βενζίνης θα αποτελέσουν σύντομα παρελθόν, με τους νέους υβριδικούς να αποκτούν ήδη μεγάλη απήχηση. Όσοι ενδιαφερόμενοι επιθυμούν μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις για μετατροπή των παπιών τους εδώ : Valenapioumproject.emp

Φωτογραφία του/της Frank

Written by 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΑΣ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ