ΕΙΣΤΕ ΕΔΩ
Αποκαλυπτηρια για το πληρως ανακαινισμενο info kiosk στη πλατεια των φηρων ΚΑΥΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 

Αποκαλυπτηρια για το πληρως ανακαινισμενο info kiosk στη πλατεια των φηρων

Πρώτη επίσημη εμφάνιση είχαμε χθες πρωτομαγιά για το εμφανώς ανανεωμένο περίπτερο πληροφοριών, του οποίου τα αποκαλυπτήρια πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Θήρας έχοντας δίπλα του τον πρωθυπουργό της χώρας, σε ειδική εκδήλωση με σκοπό τον εορτασμό για την θέση που κατέλαβε το νησί μας στον τομέα πληροφόρησης/ενημέρωσης του επισκέπτη.

Η πρόσοψη του info kiosk, όπου μπορείτε να παρατηρήσετε την αψεγάδιαστη λεπτομέρεια στους τοίχους 

Σε μία γιορτή πραγματική διαφήμιση για το νησί, με επίτιμους προσκεκλημένους τον πρωθυπουργό της χώρας, όπως επίσης και τους διευθύνοντες σύμβουλους του conde nast traveller και του travel and leisure, η κορδέλα κόπηκε υπό τους ήχους χειροκροτημάτων αλλά και ζητωκραυγών. Ένα αιθέριο φως περικύκλωνε το μικρό μα συνάμα συμπαθητικό info kiosk με τους υπεύθυνους να φουσκώνουν από υπερηφάνεια.

Κραταιοί προορισμοι, όπως το Παρίσι και το Λονδίνο, πλέον θυμίζουν ερασιτέχνες μετά την κίνηση “ματ” του Δήμου Θήρας. Μάλιστα ο δήμαρχος Παρισίων, σε έκτακτο ανακοινωθέν που παραχώρησε στα ΜΜΕ της γαλλικής πρωτεύουσας, υποσχέθηκε στους δημότες της πόλης άλλα και σε όλους τους Γάλλους, ότι δεν θα το αφήσει να περάσει έτσι. Απέστειλε βέβαια δημόσια πρόσκληση στο Δήμαρχο Θήρας ώστε να επισκεφθεί τη γαλλική πρωτεύουσα και να τους συμβουλέψει σχετικά με τα μείζονα προβλήματα που ταλανίζουν το Παρίσι.

 Η υπέροχη επιγραφή στην πλάγια όψη του κτιρίου όπου αναγράφεται με μεγάλα γράμματα “INFO KIOSK SANTORINI” όπως μπορείτε εύκολα να διακρίνετε.

Για την ιστορία, από το ανανεωμένο πλέον info kiosk οι επισκέπτες του νησιού μπορούν να μαθαίνουν παντός είδους πληροφορίες, αρκεί βέβαια να ρωτάνε μεταξύ δέκα το πρωί και τέσσερις το απόγευμα γιατί τις υπόλοιπες ώρες θα το βρουν κλειστό μιας και οι υπεύθυνοι πιστεύουν ότι οι υπάλληλοι θα κουραστούν αν κάτσουν περισσότερες ώρες να πίνουν Freddo espresso.

Δυνατότητα δωρεάν επικοινωνίας προς όλες τις χώρες του πλανήτη, χάρη στα υπερσύγχρονα καρτοτηλέφωνα που διαθέτει το info kiosk.Ο επισκέπτης μπορεί πανεύκολα να στείλει σήματα Morse χρησιμοποιώντας  γυμνά καλώδια.

Το ανθρώπινο δυναμικό του τμήματος ανάπτυξης του Δήμου Θήρας, φαίνεται να εξετάζει την τοποθέτηση εικοσιτριών (23) ακόμη info kiosk σε όλο το νησί με σκοπό την εξυπηρέτηση και του πιο απαιτητικού επισκέπτη. Η Μελέτη προβλέπει εναέρια σημεία πληροφόρησης για τους paragliders και τους wingsuiters που βουτάνε από προφήτη άλλα και υποθαλάσσιες δομές ενημέρωσης για τους scuba divers και snorkelers.

Την αρχιτεκτονική επιμελήθηκε ο Γιακουμης που πίνει μπύρες από το καμάρι.

Φωτογραφία του/της Pentikas

Written by 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

One thought on “Αποκαλυπτηρια για το πληρως ανακαινισμενο info kiosk στη πλατεια των φηρων

  1. Εκπληκτικό…θυμίζει τις παραδοσιακές μας λίμνες!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΑΣ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ