ΕΙΣΤΕ ΕΔΩ

Σχετικα με εμας

Καλως ορίσατε στην σελίδα του Πέντικα. Θα θέλαμε να σας πούμε κάποια πραγματάκια σχετικά με εμάς.

Ας ξεκινήσουμε απ’ τα βασικά. Το site αυτό δημιουργήθηκε από μια παρέα η οποία έχει ως μοναδικό στόχο την σάτιρα. Το περιεχόμενο της σελίδας είναι καθαρά και ΜΟΝΟ σατιρικό προϊόν επινόησης το οποίο δεν πρέπει να συγχέεται με αληθινές ειδήσεις, έχοντας ως στόχο την ψυχαγωγία των επισκεπτών και αναγνωστών. Οι “ειδήσεις” μας αφορούν πρόσωπα, γεγονότα και καταστάσεις της πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής, πολιτιστικής ζωής του νησιού της Σαντορίνης και ανάλογα τα κέφια και της υπόλοιπης Ελλάδας και ίσως κόσμου. Για να το εμπεδώσετε, το site αυτό δεν είναι σε καμιά περίπτωση ειδησεογραφικό. 

“Οι ιδρυτές του site (από αριστερά προς δεξιά): Σαλβαδόρ, Πέντικας Jr, Σεμπάστιαν”

 Κάποια μικρά νομικά θεματάκια.

Με αναφορά στην Α 4980/2009 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Πειραιά «ο σκοπός της δημιουργίας και ο προορισμός της λειτουργίας των blogs και ιδίως μάλιστα όσων δεν έχουν ειδησεογραφικό περιεχόμενο, δεν είναι η διάδοση πληροφοριών με σκοπό τη μαζική ενημέρωση, στοιχείο, κατά τα προαναφερόμενα, απαραίτητο για το χαρακτηρισμό ενός εντύπου (γραπτού ή ηλεκτρονικού) ως τύπου αλλά η ανταλλαγή απόψεων, ιδεών, σκέψεων και αναλύσεων, μέσω ενός μηχανισμού δυναμικής επικοινωνίας και με τη χρήση ενός μέσου που λόγω της φύσεώς του έχει μεν πράγματι ως άμεσο και αναγκαίο επακόλουθο να καθίσταται το περιεχόμενο των κειμένων τους προσβάσιμο σε απεριόριστο αριθμό ατόμων, δίχως όμως αυτό να αποτελεί τον αυτοσκοπό του διαχειριστή και κατόχου τους ως και των αναγνωστών τους.»

Σε περίπτωση που δεν βγάλατε άκρη, αυτό σημαίνει ότι αν εμείς γράψουμε ότι ο Πρωθυπουργός έβγαλε την χώρα από τα μνημόνια και εσείς το πιστέψετε και αγοράσετε Πόρσε καγιέν και μετά δεν έχετε να φάτε, εμείς δεν μπορούμε να θεωρηθούμε υπεύθυνοι.

Μερικά ακόμα πραγματάκια άξια αναφοράς.

Η ανωνυμία των γραφόντων σε αυτό το blog όπως και τα ψευδώνυμα που έχουν χρησιμοποιηθεί από δεκάδες συγγραφείς και δημοσιογράφους, αποτελούν μέρος της ελευθερίας της έκφρασης και προστατεύονται νομικά. Εδώ θα θέλαμε να κάνουμε μια παράκληση,διότι λόγω της μικρής κοινωνίας, ήδη αρκετοί γνωρίζετε κάποιους από τους Πέντικες, οπότε κάντε μας τη χάρη και μη λέτε δεξιά και αριστερά ποιοι είμαστε, γιατί όπως είναι φυσικό δεν μπορούμε να αρέσουμε σε όλους και που λεφτά για ξεματιάστρες;

Επίσης να πούμε ότι στόχος του site δεν είναι σε καμιά περίπτωση η προσβολή, εξύβριση ή συκοφάντηση δημοσίων προσώπων ή μη, ούτε ομάδων ατόμων, ούτε οργανισμών και ένα από τα χαρακτηριστικά της σάτιρας είναι η υπερβολή. Αν ψάχνετε για χυδαίο, υβριστικό, ρατσιστικό λόγο, δεν θα τον βρείτε εδώ, μιας και δεν έχουμε ουδεμία άλλη πρόθεση, παρά μόνο την ψυχαγωγία σας. Επίσης, κανένας αρθρογράφος δεν έχει ΤΙΠΟΤΑ προσωπικό με οποιονδήποτε και οτιδήποτε μπορεί να αναφέρεται στα κείμενα του. Αν αυτά σας ακούγονται βερεσέ, νιώθετε ότι σας προσβάλουν και θέλετε να μας βρίσετε, στην σελίδα μας θα βρείτε κουτάκι παραπόνων, το οποίο λαμβάνουμε σοβαρά υπόψιν, Δεν.

Με εκτίμηση,
Ο Πέντικας και η παρέα του.

 

 

.